Itho-Daalderop-baseflow ventilatie hoofd-np

Itho Daalderop BaseFlow ventilatiesysteem met slimme sensoren

Voor een gezond binnenklimaat is het vraaggestuurde ventilatiesysteem BaseFlow van Itho Daalderop het neusje van de zalm. Natuurlijke lucht wordt toegevoerd in de verblijfsruimtes (woonkamer en slaapkamers) en op mechanische wijze afgevoerd in de natte ruimtes (keuken, badkamer en toilet). Tevens zorgen slimme CO2- en RF-sensoren voor een optimale luchtkwaliteit bij maximale energiebesparing.

Automatische ventilatie

Uniek aan het ventilatiesysteem van Itho Daalderop is de CO2-sensor die in de woonkamer wordt geplaatst. Deze meet de hoeveelheid CO2-concentratie en geeft dit middels RF-communicatie door aan de ventilatie-unit. De mate van ventilatie is afhankelijk van de hoeveelheid uitgeademde lucht (CO2): hoe meer mensen zich in de woonkamer bevinden, hoe meer er geventileerd wordt.

Energiebesparing

Door de „niet thuis” stand aan te zetten wordt het ventilatieniveau verlaagd naar het minimum van 35%. Bij een verhoging van de CO2-concentratie zal het systeem automatisch weer gaan ventileren. Zo wordt de beste luchtkwaliteit bereikt zonder dat energie verspilt wordt.

Extra opties

Het BaseFlow ventilatiesysteem is optioneel uit te breiden met verschillende RF-sensoren. Denk hierbij aan een bewegingsmelder op het toilet die op basis van aanwezigheidsdetectie de ventilatie verhoogt. Ook een vochtsensor in de badkamer behoort tot de mogelijkheden. Wanneer de luchtvochtigheid toeneemt, wordt er automatisch meer geventileerd. Tot slot kan ieder vertrek worden voorzien van aanvullende RF CO2-sensoren.

Meer weten over het BaseFlow ventilatiesysteem van het vooraanstaande merk Itho Daalderop? Neem dan gerust contact met ons op of download de onderstaande brochure voor meer informatie. Wij zijn werkzaam in de regio Putte Bergen op Zoom Roosendaal Antwerpen Etten-Leur TholenDinteloord Woensdrecht..

Download de brochure

Neem contact op
Artikel-afbeelding-Itho-Daaldrop-sfeer-1


Lees meer over Itho Daalderop


Top