jaga-fresh-radiator-np-hoofd-1100x700-2
jaga-ventilatie-belangrijk-2-1100x700-1

Ventilatiespecialist Jaga benadrukt het belang van ventileren

In Nederland wordt al langer gepleit voor het beter isoleren van woningen en gebouwen. Isolatie is namelijk een belangrijke eerste stap op het gebied van energie besparen. Door goed te isoleren blijft de warmte in de winter binnen en is het binnen in de zomer juist weer heerlijk koel. Door de focus op isolatie kan de kwaliteit van het binnenmilieu in het gedrang komen. Het ventileren van woningen en gebouwen wordt te vaak vergeten. En dat terwijl ventileren essentieel is voor comfortabel wonen en, niet geheel onbelangrijk, een goede gezondheid. Ventilatiespecialist Jaga zet het belang van goed ventileren voor u helder op een rijtje.

Relatie tussen ventilatie en fris binnenklimaat

Als er niet voldoende geventileerd wordt in een woning, ontstaat een slecht binnenklimaat en een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Dat levert gezondheidsklachten op als benauwdheid, hoesten, vermoeidheid, concentratieverlies en hoofdpijn. Ouderen en kleine kinderen zijn het meeste vatbaar voor deze klachten door hun verminderde afweersystemen. Omdat mensen gemiddeld 85% van hun tijd binnen zijn, waarvan 70% in hun eigen woning, is een fris en gezond binnenmilieu ontzettend belangrijk.

Verschillenden soorten ventilatie

Alleen luchten, dus af en toe een raam openzetten, is niet voldoende voor een gezond klimaat in huis. Het is vooral belangrijk om vervuilde lucht met schadelijke stoffen af te voeren. Iets dat nog altijd onvoldoende blijkt te gebeuren. De beste manier om ruimtes in huis te ventileren is door verse lucht toe te voeren per individuele ruimte en vervuilde lucht af te voeren. Dat kan met bijvoorbeeld mechanische ventilatie, balansventilatie en decentrale warmteterugwinningssystemen. Het belangrijkste is om ventilatie en verwarming goed op elkaar aan te laten sluiten, zodat er een optimaal binnenklimaat (zonder onnodige stookkosten) ontstaat.

Oxygen2 van Jaga

De Oxygen2 ventilatie van Jaga is een innovatief, vraaggestuurd, mechanisch warmteterugwinningssysteem. Deze intelligent gestuurde radiator zorgt op een energiezuinige manier voor zuivere lucht in een woning. Door een ventilatie-unit onzichtbaar in te bouwen binnen de radiatoromkasting, is er maar één toestel nodig voor zowel ventilatie als verwarming. Dankzij een ingebouwde CO2-sensor wordt de luchtkwaliteit per ruimte continu gemeten en de benodigde ventilatie daarop aangepast. De Jaga Oxygen2 is zeer energiezuinig, omdat er geen energie verspild wordt aan ruimtes die niet gebruikt worden.

Wilt u meer weten over de ventilatiesystemen van Jaga? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn werkzaam in de regio Putte Bergen op Zoom Roosendaal Antwerpen Etten-Leur TholenDinteloord Woensdrecht..

Neem contact op
Jaga-fresh-hoofd-np-naast


Top