vrouwmetkindkoolmonoxidemelder-1

Een koolmonoxidemelder voorkomt vergiftiging

Een veel gevreesd gevaar in elk huishouden: koolmonoxidevergiftiging. Een verhoogde concentratie koolmonoxide door een defect aan de verwarmingsketel eist door vergiftiging jaarlijks vele gewonden en zelfs dodelijke slachtoffers. Toch is niet iedereen zich bewust van dit gevaar en dat terwijl er simpele maatregelen te treffen zijn om dit risico te minimaliseren.

Hoge risico’s in elk huishouden
Het risico op een verhoogde concentratie koolmonoxide in uw huishouden geldt niet alleen voor oude geisers en gaskachels. Ook moderne nieuw-geïnstalleerde cv-ketels zijn met regelmaat de boosdoener. Het is daarom voor iedereen van belang dat de nodige maatregelen getroffen worden om dit risico te verkleinen.

Onderhoud cv-ketel
Een zinvolle methode om koolmonoxidevergiftiging tegen te gaan is regulier onderhoud van uw verwarmingsketel zodat eventuele defecten op tijd worden achterhaald. Deskundigheid is hier erg belangrijk. Schakel daarom altijd de hulp in van een deskundige installateur.

Een koolmonoxidemelder aanschaffen
Koolmonoxide staat ook wel bekend als ‘sluipmoordenaar’ omdat de stof onzichtbaar en compleet geurloos is. Om tijdig een verhoogde concentratie te achterhalen wordt daarom een koolmonoxidemelder aangeraden. Deze melder dient aan de muur te worden gemonteerd op ongeveer 1,40 meter hoogte. Ook moet de melder op ruime afstand van het verwarmingsapparaat hangen en mag deze niet in een dode hoek worden gemonteerd. Laat ook meerdere melders in uw huis plaatsen, bij voorkeur in uw slaapkamer.

Wilt u graag onderhoud laten uitvoeren op uw cv-ketel of een koolmonoxidemelder in uw huis op de juiste wijze installeren? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Lees meer over cv-ketels


Top