Nefit-cv-ketel-Topline-V3-1

Nefit start een onafhankelijk onderzoek naar TopLine cv-ketels

Naar aanleiding van de berichtgeving op 9 januari jongstleden over de veiligheid van cv-ketels van het type Nefit TopLine uit 2006-2009, start Nefit een onafhankelijk onderzoek. Volgens een tweetal experts die het onderzoek in opdracht van RTL hebben uitgevoerd zou de warmtewisselaar een probleem vormen. In een reactie zegt de ketelfabrikant dat de wisselaar van de TopLine-toestellen uit 2006 -2009 vaak eerder defect raakt dan mag worden verwacht. De wisselaar moet dan worden vervangen. Nefit geeft 15 jaar garantie op dit onderdeel.

Defecte warmtewisselaar vormt geen risico voor de brandveiligheid of CO-lekkage

Als de brander is vervangen en het toestel periodiek (minimaal één keer per twee jaar) wordt onderhouden, is het niet nodig dat mensen zich zorgen maken over de veiligheid van het toestel. Diverse onderzoeken door Nefit zelf en een onafhankelijke, gerenommeerde partij tonen aan dat een kapotte warmtewisselaar geen verhoogd risico oplevert. Nefit staat sinds 2009 in nauw contact met de NVWA en deelt doorlopend alle informatie rondom TopLine met de NVWA. Door de constructie van cv-ketels blijft een eventuele lekkage van CO die zou kunnen ontstaan door een defecte warmtewisselaar binnen het toestel. De ventilator zorgt voor onderdruk, waardoor deze gassen alsnog worden afgevoerd via het afvoerkanaal. Om alle twijfel weg te nemen laat Nefit nu onafhankelijk onderzoek doen door een gerenommeerd Nederlands instituut.

Bekijk ook de video voor een duidelijke uitleg: 

Garantie op warmtewisselaar

Van een warmtewisselaar van de TopLine-toestellen mag je verwachten dat hij 15 jaar meegaat. Gaat het onderdeel eerder stuk, dan wordt dit onder garantie vervangen. Nefit geeft 15 jaar garantie op dit onderdeel, de eerste vijf jaar is dit inclusief arbeidsloon en voorrijkosten.

Advies aan gebruikers

Als de brander is vervangen en het toestel periodiek wordt onderhouden is het niet nodig dat mensen zich zorgen maken over de veiligheid van het toestel. Als het toestel niet periodiek wordt onderhouden, adviseren wij alsnog periodiek onderhoud te laten plegen. Gebruikers die twijfelen of de originele brander is vervangen, kunnen contact met ons opnemen.

Consumenten met een defecte warmtewisselaar kunnen er voor kiezen deze onder garantie te laten vervangen of hun oude toestel in te ruilen tegen een nieuw Nefit-toestel voor circa de helft van de nieuwprijs.

Het is bij een cv-ketel in het algemeen verstandig om maatregelen te nemen:

  • Sluit een onderhoudscontract af. Eventuele gebreken worden dan tijdig gesignaleerd en aangepast;
  • Plaats een koolmonoxidemelder;
  • Ventileer de ruimte.

Maak een afspraak voor onderhoud

Heeft u in de periode tussen 2006 en 2009 een Nefit TopLine cv-ketel gekocht? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak voor onderhoud. Wij kunnen voor u waar nodig de brander en warmtewisselaar gelijk vervangen.


Lees meer over Nefit


Top