Vervang een oude of te kleine geiser

Geisers zijn doorstroomtoestellen. Ze verwarmen water tijdens gebruik, als het water door het toestel stroomt. Geisers verbranden daarvoor gas. Kleine geisers zijn geschikt voor de keuken, grotere geisers of combiketels ook voor douche en bad.

Te oud
Als een geiser oud is en slecht onderhouden, kan hij aan vervanging toe zijn. Alle geisers hebben minimaal een keer per jaar onderhoud nodig. Slecht onderhoud en vervuiling kunnen onvolledige verbranding veroorzaken, waarbij schadelijke gassen ontstaan.

Te klein
Verschillende type gastoestellen leveren een verschillende hoeveelheid warm water per minuut. Dat kunt u zien aan de aanduiding CW (comfort warm water), waarde 1 tot 6. De hoogste waarde kan tot 12,5 liter warm water per minuut leveren, aan meerdere tappunten tegelijk.

Geiser versus boiler
Het voordeel van een geiser is dat die een onbeperkte hoeveelheid warm water kan leveren. Meestal zijn geisers ook goedkoper in aanschaf en gebruik dan boilers.

Het nadeel van geisers is dat ze per minuut meestal minder warm water kunnen leveren dan een voorraadtoestel. Geisers kunnen ook vaak niet op twee punten tegelijk leveren. Bovendien hebben geisers een zogeheten tapdrempel: er moet een minimumhoeveelheid warm water per minuut getapt worden, anders slaat het toestel niet aan en geeft het koud water.

Neem contact op
vervang oude geiser-hoofd


Top